Waterpolo is een leuke combinatie van zwemmen en spelen met de bal. Waterpolo is een sport waarbij veel gezwommen wordt wat het uithoudingsvermogen ten goed komt. Naast conditie, zijn techniek, spelinzicht en teamspirit belangrijk. het gaat bij waterpolo om zwemmen, bewegen en nadenken.

Waterpolo is voor alle leeftijden. De allerjongsten (vanaf 6 jaar) beginnen met minipolo. Het ‘echte’ waterpolo is voor hele jonge kinderen nog te ingewikkeld en fysiek te zwaar. Bij minipolo worden de vaardigheden geoefend in allerlei spelvormen. De basiselementen zijn hetzelfde, maar bij minipolo mag (bijna!) alles. De bal mag bijvoorbeeld nog met twee handen gespeeld worden, er is geen keeper en de kinderen mogen nog op de bodem van het zwembad staan. De scheidsrechter treedt alleen op als het fout dreigt te gaan en om een doelpunt aan te geven.

Bij minipolo ligt het accent dus sterk op het spelenderwijs onder de knie krijgen van een ingewikkelde sport. Vooral door het aangepaste materiaal worden belemmeringen weggenomen en hebben kinderen meer kans om een doelpunt te maken.

Vanaf ongeveer 10 jaar wordt er gespeeld in competitieverband in Regio Oost. Voor jonge kinderen zijn er dan nog wel aanpassingen v.w.b. speelveld en speeltijden.

De Woelwaters heeft momenteel 6 waterpoloteams, 2 jeugdteams, 1 damesteam en 2 herenteams en een grote groep minipoloërs!

Kennismaking

Interesse in waterpolo? Dan ben je van harte welkom om 1 tot 3 keer gratis mee te trainen en te ervaren of het bij je past. *

Via info@woelwaters.nl kun je je aanmelden.

Geldt niet in combinatie met acties. Wie deelgenomen heeft aan de AH Sportactie of aan Sportwijzer, kan geen gebruik meer maken van gratis trainingen.