Op deze pagina worden de belangrijkste onderdelen met betrekking tot het COVID-19 virus weergegeven. (Datum bijgewerkt: 09 December 2020)

Protocol COVID – Algemeen

De regels van het RIVM worden onverkort overgenomen. Dit betekent dat iedereen zich daaraan moet houden. Dus voor ouders die kinderen brengen / halen en 13+ spelers:

 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Ga niet naar het zwembad als je verhoging hebt of verkouden bent.
 • Als een gezinslid koorts heeft kom niet naar het zwembad.
 • Blijf thuis bij corona gerelateerde klachten en laat je testen.
 • Volg het protocol van de vereniging/accommodatie.

Samen zorgen voor de veiligheid, zorgt voor samen sporten!

Link RIVM Sport

De leden en bezoekers volgen de richtlijnen van het RIVM, NOC-NSF, instructies van trainers en COVID vrijwilligers (inclusief Corona Coördinator)

Zwembad info

Er geldt te allen tijde een maximum van 30 personen in het bad (Trainers en Personeel wordt niet meegerekend). Enkel de groepen <17 zijn hiervan uitgezonderd mits er geen volwassenen zwemmen.

Op dit moment mag er GEEN publiek bij wedstrijden aanwezig zijn. Een uitzondering zijn de chauffeurs van wedstrijden die <17 zijn die enkel toegestaan indien het zwembad dit veilig acht. Het kan dus alsnog gebeuren dat deze zich in het sportcafé kunnen verhouden of dat ze niet aanwezig kunnen blijven.

Ouders kunnen NIET op de tribune zitten. Het blijft nog steeds brengen en halen van kinderen. Dit geldt zowel voor wedstrijden als trainingen.

In het zwembad geldt de veilige afstandsnorm van 1,5 meter. De veilige afstandsnorm geldt niet tussen:

 • Kinderen tot en met twaalf jaar en andere personen.
 • Kinderen tot en met zeventien jaar onderling.

Vanaf 1 december 2020 is voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen.

Mondkapjeregels:

 • Als je het zwembad binnenkomt is het dragen van een mondkapje wel verplicht.
 • Als je vanaf de kleedruimte in de richting van het zwembassin (betreden van natte ruimte) gaat, geldt geen mondkapjesplicht voor zwemmers.
 • Als je vanaf de kleedkamer in de richting van het zwembassin (betreden van natte ruimte) gaat, is het dragen van een mondkapje wel verplicht voor ouders/begeleiders (let op: niet-zwemmers).
 • Voor al het zwembadpersoneel, trainers, coaches en andere sportbegeleiders geldt in het zwembad altijd de mondkapjesplicht, tenzij je actief mee sport (ook op de kant) dan hoef je geen mondkapje op.
 • De verplichting tot het dragen van een mondkapje geldt niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten.

Wat voor een mondkapje?

Een spatscherm (faceshield) is niet toegestaan. Omdat het de neus en mond niet volledig bedekt. Gebruik een niet-medisch mondkapje.

Wegwerp- of stoffenmondkapjes zijn toegestaan. Wegwerpmondkapjes draag je één keer en gooi je daarna bij het restafval. Stoffenmondkapjes moet na elke gebruik op 60 graden gewassen worden.  

Het mondkapje zo lang mogelijk op te houden en niet steeds af te zetten.

Raak het mondkapje alleen aan met schone handen.  

Trainingen:

Éen begeleider of trainer gaat via de hoofdingang naar binnen en opent de zijdeur vanuit het wedstrijdbad (in het hoekje naast de toiletten) waar de deelnemers naar binnen kunnen (bij groene hek naast Landstede)

Spelers worden verzocht om in zwemkleding binnen te komen en op de tribune de normale kleding uit te trekken.

Na de training kan er gebruik worden gemaakt van de kleedkamers (maximaal 30 personen in de kleedkamer).

Douche is afgesloten, de deelnemers worden verzocht z.s.m. het complex te verlaten na de training.

Sportcomplex kan verlaten worden via de normale route langs de kassa.

Een mondkapje is in de kleedkamer en in de gang verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar (aan de badrand zelf niet)

Wisselingen van trainingstijden mogen er maximaal 30 man zijn. De nieuwe groep zwemmers mag pas naar binnen als de oude groep weg is. 5 minuten van tevoren mag de trainer dus naar binnen en deze let op dat de oude groep vanuit het water richting de kleedkamers vertrokken is voordat de nieuwe groep binnen gelaten wordt. 

Voor trainers zie ook de documenten welke de KNZB heeft opgenomen voor tips en info rondom het geven van trainingen https://www.knzb.nl/actueel/goede_voorbeelden_in_coronatijd/

Er is een expliciete looproute in het zwembad voor wat betreft het afstand kunnen houden bij trainingen en wedstrijden. Zie de Plattegrond / Looproute. De pijlen geven aan hoe je in het bad circuleert (bij wisselingen) en hoe je het bad weer verlaat.

Protocol vanuit zwembad Link Huidige stand van maatregelen vanuit het zwembad

Wedstrijdzwemmen trainingen

Bij Wedstrijdzwemmen en Trimzwemmen geld dat dit een individuele activiteit is met een mogelijke instructie in groep. De maximale groepsgrootte van 30 personen is van toepassing indien 1 of meer deelnemers ouder is dan 18 jaar (met onderlinge afstand)

Materiaalgebruik is toegestaan

Bij vragen of onduidelijkheden aangaande de wedstrijd zwem trainingen / wedstrijden kunnen ouders of spelers contact opnemen via email wedstrijdzwemmen@woelwaters.nl

Corona Protocol Wedstrijdzwemmen

Waterpolo trainingen

Bij Waterpolo wordt er geen teamsport toegestaan voor volwassenen. Er mag geen instructie gegeven worden aan groepen groter dan 4 personen (met onderlinge afstand en ‘bubbel’) voor zover 1 of meer deelnemers ouder is dan 18 jaar (met onderlinge afstand)

Materiaalgebruik is toegestaan, blijft wel binnen de bubbel. (Dus 4 mensen met 1 bal, geen balwisseling tussen bubbels)

Bij vragen of onduidelijkheden aangaande waterpolo trainingen / wedstrijden kunnen ouders of spelers contact opnemen via E-mail: waterpolo@woelwaters.nl

Trainingsschema voor 18+

Corona Protocol Waterpolo

Veel gestelde vragen rondom COVID vanuit de KNZB