Sinterklaas feliciteerd De Woelwaters

Ik ben weliswaar geen lid van De Woelwaters, maar wil toch graag iets zeggen vanuit Spanje. Ja … het is hier al lekker weer, maar daar gaat het nu niet om. Toen ik met vier Pieten eind 2018 bij jullie was, hadden we het er al kort over: “De Woelwaters bestaan binnenkort 75 jaar.” Dat is een verschrikkelijk mooie leeftijd, niet zo oud als ik maar toch …. Ook hier in Spanje weten we dat de vereniging ups and downs heeft gekend en nu weer maximaal floreert. Mijn oprechte felicitaties.

Ik kwam voor het eerst in zwembad De Sypel in het jaar 1982, dat bad heette toen De Drie Wellen. Dat weet ik nog heel goed, een ontmoeting met de Woelwaters’ jeugd in de oude kantine op de plaats waar nu het FUDO-bad ligt. Nu kom ik gewoon het zwembad in – wel erg warm hoor – en kijk ook heel verassend en met veel plezier naar de waterspelen van de kinderen. Op het perron bij de startblokken ook altijd even een babbeltje met de kinderen die in het Grote Boek staan. Opmerkelijk is dat er nooit echt stoute kinderen waren, een paar keer een ondeugende. Maar dat ben ik wel gewend. In 1992 en in 1993 heb ik een plaatsvervanger moeten sturen, maar daarna kwam ik weer gewoon bij jullie met ook ouders en broertjes en/of zusjes op de tribune. 

Op 1 juni 1944 is de vereniging opgericht, en juist op deze datum – 75 jaar later – vieren jullie feest. Het wordt vast een geweldige zaterdag. Zelfs ik in Spanje verheug me daarop. Doe vooral ook de jeugdige leden de hartelijke groeten van bij hun spelen, die middag in de Sporthal De Sypel en wens ze heel veel plezier. Op de feestavond hoop ik dat er ook veel oud-leden komen, dat lijkt me heel goed voor de interacties en het plezier. Heerlijk oude herinneringen uit de sloot halen. Er is ook volop entertainment, heb ik me laten vertellen. De zwemafdeling en waterpoloafdeling hebben nog jubileumtoernooien of iets dergelijks op een later tijdstip.

Mijn Pieten en ik wensen jullie een heel fijne 75e verjaardag toe en hopen jullie eind dit jaar weer te mogen begroeten.

Sinterklaas.