Nog meer W-officials nodig! Cursus start 4 april a.s.

De Woelwaters W officials gezochtOnze club mag niet klagen over de betrokkenheid van vrijwilligers, maar op dit moment zijn wij – nog steeds – dringend op zoek naar W-officials. De cursus en het examen (niet moeilijk) beslaan drie avonden van 1,5 uur.

Praktisch alle W-officials komen uit een van de twee herenteams en daarom krijgen we het rooster voor de jurytafel niet rond zodra een van deze teams uit speelt. Daarom een vraag speciaal voor ouders van onze waterpoloënde jeugdleden: Wie wil af en toe achter de jurytafel plaatsnemen?

Wat doet een W-official?

W-officials zitten tijdens de wedstrijd achter de jurytafel en fungeren als verlengstuk van de scheidsrechter. De secretaris is verantwoordelijk voor het bijhouden van het wedstrijdverloop (o.a het registreren van de spelers, de stand en de fouten). Een tijdwaarnemer is verantwoordelijk voor de netto speeltijd en de besturing van het scorebord en derde official houdt de 30 seconden klok bij.
Het klinkt misschien ingewikkeld, maar de praktijk valt reuze mee! Niet voor niets mogen leden vanaf 16 jaar al jureren.

Waarom W-official worden?

1. Allereerst omdat we jullie hard nodig hebben natuurlijk!
2. Je leert (eindelijk) de spelregels van waterpolo 🙂
3. Saamhorigheid & betrokkenheid

Cursus W-official

De cursus tot W-official wordt gehouden in De Sypel en beslaat drie avonden: twee theorielessen en een schriftelijk examen. Deze cursus (incl. studiematerialen) is kosteloos!

Data
De cursus wordt gehouden in De Sypel op dinsdag 4, 11 en 18 april van 19.30 tot 21.00 uur.

Tijdens de cursus leer je de spelregels van de sport en de verslaglegging van een wedstrijd. Na het behalen van het examen worden nieuwelingen natuurlijk niet in het diepe gegooid. Tijdens een training wordt een oefenwedstrijd gehouden waarbij nieuwe juryleden kunnen oefenen. Vervolgens worden nieuwe juryleden bij hun eerste echte wedstrijd gekoppeld aan een ervaren lid.
W-officials worden alleen tijdens thuiswedstrijden ingeroosterd, minimaal 3x per jaar.*

* Dit is nodig om je bevoegdheid te behouden.

Geef je op

Wil jij achter de jurytafel zitten tijdens een aantal thuiswedstrijden? Geef je dan op voor de cursus. Stuur een e-mail met jouw naam (en eventueel de naam van jouw kind) en mobiele nummer naar Lars van Ommen en Robin Rook van Team Jurytafel: jurytafel@woelwaters.nl