Waterpolo in Zeewolde

In 1993 ben ik, Berend van Hamont, in Zeewolde komen wonen en kwam er al snel achter dat er ook een poloclub was. Helaas ging het daar niet zo goed mee en werd de samenwerking met De Woelwaters gezocht. Het resultaat daarvan was een vereniging met een uniek status, namelijk twee vestigingsplaatsen. 

Al vrij snel kwamen de dames erachter dat ik training kon geven en werd mij de vraag gesteld of ik hen wilde helpen om een keer uit het district te promoveren. Mijn eerste vraag was ‘Wat gaat er dan niet goed’, waarop Ingrid (toen nog Hogendorp) zei ‘de man-meer’.  Mijn vervolgvraag was of het in je eentje lukt om een doelpunt te maken. Dat ging ook weleens mis en toen beloofde ik om daarmee te beginnen. Bij de basis dus. Het eerste seizoen werden we 5e, het tweede seizoen 2e en in het derde seizoen waren we heer en meester en promoveerden we met een flinke voorsprong naar de tweede klasse Bond. Daar konden we het eerste seizoen bovenin meedraaien en werd ik gevraagd om in Amersfoort training te komen geven. Dat doe ik nog steeds. 

Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij De Woelwaters en hoop op 1 juni gezellig bij te kunnen praten.