Besturen met een visie

VerenigingsboxZaterdag 4 november hebben twee bestuursleden, Arno van de Velde en Sylvie Zuidam, het symposium ‘Besturen met een visie’ gevolgd.

Het was een leerzame en inspirerende dag! HZ & PC De Woelwaters is een vereniging die veel zaken goed op orde heeft. Het bestuur is klaar voor een volgende stap: Besturen met een visie.

Samen naar een veiliger sportklimaatGelukkig zijn er veel zaken waarover we tevreden zijn. Denk aan veiligheid; Alle bestuurders, trainers en coaches onderschrijven de gedragsregels en hebben vorig seizoen een Verklaring Omtrent Gedrag overlegd. Denk ook aan de penningmeester die de financiële administratie goed op orde heeft.

Focus: Effectief en doelmatig besturen

Sinds de bijzondere ALV van 14 september j.l. hebben we weer een voltallig bestuur en is het voor ons tijd, om onze focus te verplaatsen van het blussen van brandjes, naar effectief en doelmatig besturen. Daarom beginnen we met het ontwikkelen van een verenigingsbreed beleidsplan voor de komende jaren. Dit voornemen hadden we al, dus dit symposium kwam voor ons precies op tijd.

Symposium is een start

Vandaag hebben we met een helikopterblik onze club bekeken. De informatie die we kregen aangereikt, was theoretisch, maar zeer helder en praktisch toepasbaar. We kregen concrete opdrachten om ter plekke, en ook thuis mee aan de slag te gaan. We werden ook gewaarschuwd voor veel voorkomende valkuilen. Een extraatje was, dat er meerdere zwemverenigingen aanwezig waren. Zo konden we met andere bestuursleden ook nog informatie, ervaringen en tips uitwisselen.

Over vijf maanden

Het schrijven van een goed en haalbaar beleidsplan kost tijd. ‘Denk aan een half jaar’ zei dhr. Broersma, de spreker van deze dag.

Het is begin november.
Begin april houden we onze jaarlijkse ALV.
Vijf maanden.
Wij gaan ervoor.

 

Symposium Besturen met een visie