ONWF deel 1 in Wezep

ONWF Wezep
Robyn, Wouter, David en Toine van De Woelwaters vieren de overwinning van het eindspel.

Zaterdag 27 oktober 2018 werd in zwembad de Veldkamp in Wezep de eerste wedstrijd van dit seizoen gezwommen. Naast de Woelwaters deden ook Flevo uit Nijkerk en de organiserende vereniging Noord-Veluwe mee. Nieuwkomer zwemvereniging Octopus uit Wapenveld was er helaas nog niet bij.

ONWF

Octopus zal Aquapoldro uit Apeldoorn vervangen in deze onderlinge competitie van 4 verenigingen. Daarom heet de competitie nu ONWF (voorheen ANWF). Deze competitie is vooral bedoeld om beginnende wedstrijdzwemmers ervaring op te laten doen met het wedstrijdzwemmen en bestaat uit maximaal 2 kortere afstanden (50 meter en 100 meter) van schoolslag, vrije slag of rugslag. Nog geen vlinderslag.

Veel PR’s voor De Woelwaters

Omdat het herfstvakantie was, was er 1 week geen training geweest. Dat kon je wel zien aan de energie die iedereen had. Er zijn heel goede tijden gezwommen en heel wat persoonlijke records! Op de schoolslag zijn er 3 persoonlijke records gezwommen door Lisa, David en Robyn. Op de vrije slag zijn er 9 persoonlijke records gezwommen door Ninah, Wouter, Lisa, Marli, David, Lyanne, Robyn, Nina en Toine. En op de rugslag ook nog eens 6 persoonlijke records, gezwommen door Ninah, Wouter, Emanuela, Lyanne, Nina en Toine.

Zoals altijd was er eerst een half uur inzwemmen. Waarin we 6x 100 meter hebben gezwommen en daarna nog 4s 25 meter. Hierna kon de wedstrijd beginnen. Er werden vooral 100 meters gezwommen in de schoolslag, rugslag, vrije slag en een 50 meter estafette. Daarna was er een verplichte pauze. Daarna zwommen we vooral 50 meters in de schoolslag, rugslag en vrije slag.

Eindspel

Na alle wedstrijden deden we, zoals altijd bij de OWNF-competitie, een leuk eindspel. Dit keer was dat zwemmen met een pilon. Het was hierbij de bedoeling dat je tijdens het zwemmen een pilon op de kop vasthield met daarin bal in. Daarmee moest je in de breedte naar de overkant zwemmen. In 10 minuten heeft bijna iedereen 3 keer 1 baantje in de breedte gezwommen. De Woelwaters hebben dit eindspel gewonnen! Alles bij elkaar een super geslaagde wedstrijddag!

Geschreven door Wouter Priem