Meerkamp deel 1 in Nijmegen

Zaterdag 17 november 2018 werd in zwembad de Dukenburg in Nijmegen de eerste meerkampwedstrijd (regiocompetitie KNZB) van dit seizoen gezwommen. Het zwembad was niet heel mooi en de ouders mochten niet in het bad blijven omdat het te klein was. Dit was best jammer.

Zoals altijd was er eerst een half uur inzwemmen. We mochten zelf weten wat we zwommen. Er was alleen 1 probleem… het bad was veel te klein. Als je dan zwemt met kinderen die veel langzamer zijn dan dat jij bent of erger nog, dat ze alleen keerpunten gaan doen ligt de hele baan stil. Het inzwemmen was dus een ramp. We deden wedstrijden met de Duitse start. Dat houdt in dat je in het water moet blijven liggen tot de volgende was gestart, en je moest zelf je startkaart halen.

Net als de eerste ONWF wedstrijd zijn ook dit keer heel goede tijden gezwommen en heel wat persoonlijke records. Op de schoolslag zijn er 3 persoonlijke records gezwommen door: Daniëlle, Nina en David. Op de vrije slag zijn er 5 persoonlijke records gezwommen door Ninah, Nina, Lisa, Aukje en Daniëlle. Op de rugslag ook nog eens 6 persoonlijke records, gezwommen door Nina, Robyn, Lyanne, David, Lisa en Ninah. Op de wisselslag een PR voor David en op de vlinderslag PR’s voor Robyn en Aukje.

Ondanks het kleine bad toch weer een geslaagde wedstrijd voor De Woelwaters!

Geschreven door Wouter Priem