Waterpolotoernooi E-jeugd 12 januari 2019

Waterpolo HarderwijkGisteren werd in De Sypel een waterpolotoernooi gehouden voor kinderen in de E-leeftijd. Zignea uit Emmeloord, Zuiderzeezwemmers uit Dronten, Proteus uit Twello en Octopus uit Wapenveld waren met hun jongste leden naar Harderwijk gereisd om wedstrijden tegen elkaar te spelen. En natuurlijk deden De Woelwaters ook mee, met twee teams!

Toernooien

De Woelwaters werd vorig jaar benaderd door Proteus of wij aan een toernooien poule mee wilden doen. Deze poule is bedoeld voor kinderen tot 11 jaar die nog niet in de competitie spelen, maar wel wedstrijdervaring willen opdoen. Gezien de grote aanwas van jeugd bij onze club, kwam deze uitnodiging als geroepen.

Kleiner bad, minder regels

De E-jeugd speelt in 2/3 bad met 5 tegen 5 spelers. Vier partjes van 4 minuten waarbij de klok doorloopt (oudere jeugd en senioren spelen 4x 5 min. en effectieve speeltijden).

Doordat het veld kleiner is en de spelregels nog niet heel streng gehanteerd worden, kunnen de kinderen op een leuke manier waterpolo leren spelen. Samen met de andere verenigingen hebben we er bewust voor gekozen om tijdens de wedstrijden alleen de tijd en de score bij te houden. Dus geen totaalstand en geen kampioen. Kinderen zijn van zichzelf al competitief genoeg. Wedstrijden zonder extra prestatiedruk zorgen ervoor dat kinderen durven meedoen en plezier houden in het spel.

Voor iedereen, inclusief vrijwilligers, was het een leerzaam en leuk toernooi!

De komende maanden volgen er toernooien in Dronten, Emmeloord, Almelo en Twello.

Foto’s van het toernooi in De Sypel

(Geplaatst met toestemming)

Waterpolo Harderwijk

Waterpolo Harderwijk

Waterpolo Harderwijk

Waterpolo Harderwijk

Waterpolo Harderwijk

Waterpolo Harderwijk

Waterpolo Harderwijk