Wedstrijdverslag ANWF in De Sypel

ANWF Meerkamp 23 juni 2018Zaterdag 23 juni werd de laatste wedstrijd van dit zwemseizoen gezwommen. In deze meerkamp zwommen er naast De Woelwaters ook Aquapoldro uit Apeldoorn, Noord Veluwe uit Wezep en Flevo uit Nijkerk.

Aquapoldro zal volgend seizoen niet meer uitkomen op deze meerkamp. Hiervoor komt waarschijnlijk zwemvereniging Octopus uit Wapenveld in de plaats. 

Nadat de laatste recreatiezwemmers het zwembad verlaten hadden, werd er begonnen met het klaarmaken van het zwembad voor de wedstrijd. Zwembanen werden uitgezet en lijnen met vlaggetjes over het bad gehangen. Daarna kon het inzwemmen beginnen. Voor de Woelwaters zwommen er 18 deelnemers. Voor Nienke, Sara, Nina, Ninah, Marli, Lisa en Maurits was het zelfs de eerste wedstrijd.

Na een half uur inzwemmen kon de wedstrijd eindelijk van start gaan. De officials namen hun plaatsen in en daarna klonk het startsignaal. Er stonden de 50 meter schoolslag, vrije slag en rugslag op het programma. Onder luide aanmoedigingen vanaf de tribune werden alle wedstrijden gezwommen.

Aan het einde van elke meerkampwedstrijd wordt er ook een eindspel gespeeld. Dit seizoen heeft de Woelwaters het totaalklassement gewonnen en kregen we hiervoor een beker uitgereikt. Robyn mocht de beker als eerste mee naar huis nemen. Bij deze meerkamp werd er als afsluiting een estafette gedaan. Hierbij werden er nieuwe teams gemaakt bestaande uit deelnemers van de verschillende verenigingen. Daarna was de jury druk bezig met het verwerken van alle gezwommen tijden.

Bij de schoolslag haalden Toine, Maurits, Nina, Robyn, Lyanne, Sara, Nienke, David, Marli, Lisa, Wouter, Marit, Arjan en Ninah een persoonlijk record. Bij de vrije slag lukte dit Daniëlle, Toine, Maurits, Nina, Aukje, Robyn, Lyanne, Sara, Nienke, David, Emanuela, Marli, Alexia, Lisa, Wouter, Arjan en Ninah. Ook op de rugslag sneuvelde de records van Daniëlle, Toine, Maurits, Nina, Robyn, Lyanne, Sara, Nienke, David, Marli, Alexia, Lisa, Wouter en Arjan.

Omdat het de laatste wedstrijd van het seizoen was, werden er ook medailles voor de eerste 3 plaatsen uitgereikt. Voor de schoolslag haalden Aukje en Alexia een gouden, Marit en Toine een zilveren en David, Nina en Wouter een bronzen medaille. Bij de vrije slag kregen Alexia een gouden, Nina, Aukje, Robyn en Toine een zilveren en Wouter, Marit en Lyanne een bronzen medaille. En voor de rugslag behaalden Aukje een gouden, Daniëlle en Alexia een zilveren en Nina en Wouter een bronzen medaille.

Medailles en veel persoonlijke records: De Woelwaters kijkt terug op een geslaagde meerkamp!

Tip

Alle uitslagen en persoonlijke records kun je bekijken op Swimrankings of SwimTimes.