Waterpolo app

Waterpolo AppDe nieuwe KNZB waterpolo app (sept. 2017) heeft de Sportlink app van voorgaande jaren vervangen. Je kunt met dezelfde inloggegevens inloggen op de nieuwe waterpolo app. Heb je nog geen account, dan kun je je natuurlijk gewoon registreren.

Let op: In het verleden was de app te vinden onder de naam ‘Sportlink’. Nu heet de app ‘KNZB waterpolo’ voor zowel Android als IOS. 

Wanneer je lid bent van De Woelwaters, zorg dan dat je hetzelfde e-mailadres gebruikt als het adres dat bekend is bij de vereniging. Klopt je e-mailadres niet meer? Meld het aan de ledenadministratie: leden@woelwaters.nl

Je vindt de app via sportlink.nl/waterpolo

Updates

Nu is het zo, dat Sportlink eind augustus 7 nieuwe apps heeft gelanceerd, waarvan de waterpolo app er 1 is, die nog niet werkt zoals het zou moeten. De komende tijd zullen er een flink aantal updates uitgevoerd gaan worden met tal van verbeteringen.

Ook de informatie op de site van Sportlink is nog niet toereikend. Op 2 oktober 2017 hebben wij onderstaande informatie verzameld waarmee wij onze leden informeren over de app. Deze informatie komt voornamelijk van de website van Sportlink. Het bestuur van HZ & PC De Woelwaters kan niet garanderen dat deze informatie te allen tijde correct en volledig is en aanvaardt daarom geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden.

Als bestuur is het wel onze taak om onze leden te informeren. Zodra er verbeteringen of updates te melden zijn, passen wij de informatie op deze pagina ook weer aan. Als je onjuistheden tegenkomt, dan stellen wij het op prijs als je dit aan ons doorgeeft: info@woelwaters.nl

Vriendelijke groeten,
Bestuur HZ & PC De Woelwaters

Update: 3 oktober 2017

Waterpolo app

Via de app kun je jouw team of club volgen en alle standen, uitslagen en programma’s bekijken. En verder:

 • Jouw gegevens en instellingen bewerken
 • Foto spelerspas toevoegen/vervangen
 • Programma en uitslagen inzien
 • Persoonlijke- en teamstatistieken bekijken
 • Live wedstrijden en tussenstanden volgen
 • Waterpolonieuws volgen

Inloggen

Nadat je bent ingelogd, wordt gekeken of het door jouw ingevoerde e-mailadres voorkomt in de systemen van de KNZB.

Er zijn dan 3 mogelijkheden:

 1. Zodra het e-mailadres wordt gevonden bij één persoon wordt de gebruiker automatisch gekoppeld en wordt de app geopend.
 2. Zodra het e-mailadres wordt gevonden bij meerdere personen, zie je alle personen waarbij het e-mailadres overeen komt. Je kunt kiezen aan welke persoon je het account wilt koppelen. Bij een volgende keer opstarten wordt je automatisch gekoppeld aan deze persoon. Door uit te loggen en opnieuw in te loggen kun je eventueel een andere persoon kiezen, bijvoorbeeld een van je kinderen.
 3. Zodra het e-mailadres niet wordt gevonden kom je in het koppelproces uit. Dit betekent dat er geen persoon is gevonden waar het e-mailadres geregistreerd staat. Als je niet als sporter, staflid of official in het systeem van de KNZB voorkomt, dan kun je als toeschouwer gebruik maken van de app. Ben je wel lid van de bond, neem dan contact met ons op om het e-mailadres te laten controleren/wijzigen. Of voer het registratieproces opnieuw uit met het juiste e-mailadres.

Toeschouwers

Ben je geen lid van De Woelwaters, maar wil je wel graag op de hoogte blijven hoe je kinderen of kleinkinderen het doen? Dat kan, door een lijst van je favoriete personen, teams en verenigingen in te stellen. Daarmee kun je:

 • Het programma bekijken van het team dat je als favoriet hebt ingesteld.
 • De standen en de uitslagen van de wedstrijden bekijken.
 • Op de wedstrijddag ontvang je notificaties om op de hoogte te blijven van de resultaten.

Privacyniveau

De persoonsgegevens van onze leden worden door ons en door de KNZB verwerkt in Sportlink, een automatiseringssysteem waar meerdere sportbonden en duizenden verenigingen bij aangesloten zijn.

Bij de verwerking van persoonsgegevens houden wij ons aan de wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en van toepassing zijnde gedragscodes.

Elk lid heeft een eigen persoonlijk privacyniveau. Het privacyniveau bepaalt welke van jouw persoonsgegevens met anderen gedeeld worden.

Personen die gebruik maken van de KNVB app hebben de keuze uit 3 niveaus: afgeschermd, beperkt en normaal.
Personen die gebruik maken van NBB, Waterpolo, KNKV, KNBSB of NHV app hebben de keuze uit 4 niveaus: afgeschermd, beperkt, normaal en open.

Als je gaat zoeken op de site van Sportlink worden deze termen helaas niet eenduidig gebruikt. Zo worden bijvoorbeeld de termen ‘afgeschermd’ en ‘privé’ door elkaar gebruikt, maar hebben ze dezelfde functie. Daarnaast hebben we ontdekt dat de beschrijving van ‘normaal’ en ‘beperkt’ is omgedraaid. Dit staat er op de site van Sportlink:

Afgeschermd
Personen kunnen niet worden gevonden bij zoekopdrachten. Uitzondering op deze situatie is de ondersteuning van officiële processen als het Digitaal Wedstrijdformulier. Persoonsgegevens die nodig zijn om iemand tijdens het proces te legitimeren worden zijn beschikbaar voor de gebruiker.

Normaal
Met dit privacy niveau maken personen zich in de app bekend aan anderen. Personen kunnen worden gezocht en gevonden. Van deze personen is geen foto beschikbaar voor anderen. *

Beperkt
Met dit privacy niveau worden alle persoonsgegevens van een persoon beschikbaar gesteld aan anderen. *

Open
Met dit privacy niveau zijn je naam en foto zichtbaar en worden extra gegevens weergegeven in andere Sportlink producten zoals Club.Website.

* Vermoedelijk zijn deze twee omschrijvingen omgedraaid???

Bron: Sportlink en privacy

Wat wel/niet zichtbaar per privacyniveau?

In onderstaand overzicht staat beschreven hoe er per privacyniveau met de gegevens van een lid in de Sportlinked-app en/of de KNVB-Wedstrijdzaken-app wordt omgegaan.

Voor de KNZB is er nog geen overzicht, maar Sportlink heeft op 3 oktober geantwoord dat ze gaan kijken of zij dit schema ook op korte termijn voor andere sporten dan voetbal kunnen maken.

In dit overzicht staan de niveaus: privé, normaal en open
Verwarrend, op de eerdergenoemde pagina staat immers: afgeschermd, beperkt en normaal

Maar toch… het geeft een beeld van de verschillen in privacyniveaus.

Privé Normaal Open
Kunnen buitenstaanders mijn contactgegevens zien? Nee Nee Nee
Kan iemand van een andere bond mijn foto zien? Nee Nee Ja
Kan iemand van mijn eigen bond mijn foto zien? Nee Ja Ja
Kunnen teamleden mijn contactgegevens zien? Nee Ja Ja
Ben ik vindbaar via favorieten? Nee Ja Ja
Sta ik vermeld bij mijn team? Anoniem Ja Ja
Sta ik vermeld bij de statistieken van mijn team? Anoniem Ja Ja
Kan ik deelnemen aan wedstrijden? Ja Ja Ja
Staat mijn naam op het wedstrijdformulier? Ja Ja Ja
Kan een scheidsrechter die het wedstrijdformulier van mijn wedstrijd invult mijn foto zien? Ja Ja Ja
Kan mijn telefoonnummer en e-mailadres bij vrijwilligerstaken worden opgevraagd? Nee Ja Ja

Bron: Sportlink Beheer algemene persoonsinformatie

Zichtbaar via de app

Sportlink app privacyniveau afgeschermd

Sportlink app privacyniveau afgeschermd

Sportlink app privacyniveau normaal

Sportlink app privacyniveau open

Bron: Welke privacyniveaus zijn er binnen de apps van Sportlink?

Minderjarige leden

Minderjarige leden worden bij De Woelwaters geregistreerd met privacyniveau ‘afgeschermd’. Je kunt dit zelf aanpassen. Ons advies: Ben je 15 jaar of jonger, maak een keuze die je ouders of verzorgers goed vinden.

Wie / wat volgen

Behalve instellen welke speler en/of welk team je wilt volgen kun je ook pushberichten, notificaties en nieuwsberichten aan- of uitvinken.

Reclame

Het is niet duidelijk of de KNZB adresgegevens doorgeeft t.b.v. aanbiedingen.

Dit zegt de KNVB:

Als lid van de KNVB kan de KNVB je adresgegevens beschikbaar stellen aan partners van de KNVB en partijen uit geselecteerde branches voor het door hen per post toezenden van informatie en/of exclusieve aanbiedingen. We doen natuurlijk ons uiterste best om je alleen passende aanbiedingen te sturen.

De KNVB stelt geen adresgegevens beschikbaar voor aanbiedingen per post gericht aan KNVB leden jonger dan 16. Wel kunnen we adresgegevens beschikbaar stellen voor aanbiedingen per post gericht aan de ouders/verzorgers van die leden. Als je geen post met informatie en/of exclusieve aanbiedingen wilt ontvangen, stuur dan een bericht naar de KNVB.

Als lid van de KNVB kan de KNVB je telefoonnummer beschikbaar stellen aan partners van de KNVB en partijen uit geselecteerde branches voor het door hen telefonisch doen van exclusieve aanbiedingen. We doen natuurlijk ons uiterste best om je alleen passende aanbiedingen te sturen.

Als je telefoonnummer opgenomen is in het bel-me-niet-register, dan wordt je telefoonnummer niet gebruikt voor aanbiedingen. De KNVB stelt geen telefoonnummers beschikbaar voor aanbiedingen per telefoon gericht aan KNVB leden jonger dan 16. Als je geen gebruik wilt maken van het bel-me-niet-register en toch geen telefonische aanbiedingen  wilt ontvangen, stuur dan een bericht naar de KNVB.

App machtigingen

Apps op je smartphone hebben toegang nodig tot informatie op je telefoon. Dit is meestal om goed te kunnen functioneren, maar soms wil een app meer van je weten dan nodig. Je kunt zelf instellen waar je apps toegang toe geeft.

Meer informatie: Consumentenbond.nl

Informeer jezelf en maak de keuze die bij jou past

Maak – met deze informatie over de waterpolo app en jouw privacy – de keuze die bij jou past.

Heb je vragen over jouw inschrijving of gegevens? Stuur een e-mail naar de ledenadministratie: leden@woelwaters.nl