Wedstrijdverslag Meerkamp Nijmegen Dukenburg

Meerkamp Nijmegen Dukenburg 27 januari 2018Op zaterdag 27 januari reisden onze wedstrijdzwemmers af naar Nijmegen waar zij de eer van de Woelwaters mochten verdedigen.

Het was een gezellige middag inclusief mooie prestaties!

We vertrokken met een kleine ploeg. David Kootstra was met zijn 10 jaar voor de tweede keer op rij de enige mannelijke afgevaardigde, maar werd gelukkig omringd door een stel enthousiaste meiden: Marit, Aukje, Marlies, Evy, Chloe en Daniëlle. Helaas waren er twee afmeldingen wegens ziekte. Er reisden ook twee officials mee.

Het was de eerste keer dat vaders Peter van Dam en Eelco Kootstra als nieuwbakken coaches de ploeg mochten begeleiden. De coaches hadden het even druk met de afzeggingen, programmawijzigen, inzwem-instructies e.d., maar het is prima gegaan.

Het zwembad Dukenburg is niet groot: 1,40 meter diep en 5 banen, maar dan ben je ook weer snel aan de andere kant om aan te moedigen of tips te geven!

Het programma begon vroeg, inzwemmen om 15.00 uur en de wedstrijden gingen om 15.30 uur van start. In deze zuidelijke regio zijn we sterke tegenstanders gewend zoals De Blauwe Schuur (Rhenen), De Rijn (Wageningen), BZC De Dolfijnen (Beuningen) en EZZ (Zetten) en ZV Groesbeek. BZC De Dolfijnen Nijmegen was de organiserende vereniging.

In programmanr. 3, de 50 meter rugslag, mocht David de spits afbijten en won meteen de wedstrijd met een nieuw PR van 47.18 sec.
Erg prettig was dat de meeste Woelwaters dezelfde programma’s zwommen, meestal ook in dezelfde series waardoor we ze goed konden aanmoedigen. Dat waren de 50 m. vrije slag, 50 m. rugslag, 100 m. schoolslag en 100 m. rugslag. Helaas wonnen we hier geen wedstrijden in. Wel behaalde Aukje Hekstra in een volbezet veld een knappe 3e plaats bij de 50 m. rugslag in een nieuw PR van 40.45 sec.

Er werden nog enkele PR’s gezwommen. Marit zwom het marathonnummer de 200 m. vrije slag en wist hierin knap een PR te halen. David mocht voor het eerst een wisselslagnummer zwemmen: de 100 meter. Alhoewel hij de laatste tijd extra goed had geoefend op de vlinderslag en de nieuwe keerpunten, was hij best zenuwachtig. Dit bleek allemaal niet nodig, want met 13 seconden voorsprong won hij onder luide aanmoediging van de rest van de ploeg de tweede wedstrijd van vandaag voor de Woelwaters! Zijn tijd was: 1:53.44.

Tot slot was er nog een estafette 4 x 100 m. vrije slag waarin Marit, Aukje, Chloe en Evy het knap probeerden, maar niet lukten om als junioren het PR van Harderwijk Dames 1 uit de boeken te zwemmen.

Meerkamp Nijmegen Dukenburg 27 januari 2018
David ontvangt een laatste tip voor zijn eerste wisselslag-race

Zoals verwacht was De Blauwe Schuur de sterkste vereniging vandaag met 13 eerste plaatsen, maar behaalde De Woelwaters toch nog een knappe 4e plaats dankzij David en Aukje en liet daarmee EZZ en ZV Groesbeek achter zich.

Tip: alle uitslagen staan op www.swimtimes.nl

De wedstijdzwemmers zwemmen dit seizoen nog 2x uit en 2x thuis in de Sypel:

03-03-18 Flevo Nijkerk ANWF Meerkamp
10-03-18 De Woelwaters Harderwijk Regio Oost Meerkamp
21-04-18 Noord-Veluwe Wezep ANWF Meerkamp
23-06-18 De Woelwaters Harderwijk ANWF Meerkamp

 

De Woelwaters heeft een jonge ploeg en meer jonge zwemmers zitten er aan te komen. Al deze jonge talenten kunnen jouw support heel goed gebruiken. Komt ze dus allen aanmoedigen!